3 Eylül 2015 Perşembe

Logo Nedir, Nasıl Yapılır?

Logo Nedir?

Tipo grafik karakterler kullanılarak ticarete konu olan kuruluş, ürün ve hizmetlerin benzerlerinden ayırt edilebilmesini sağlamak amacı ile kullanılan işaretlemelerin tümüne logo denilmektedir. Pek çok kişi logo ile amblemi karıştırsa da aslında bu ikisi birbirinden çok farklıdır. Çünkü amblem tasarımları sadece çizimlerden oluşurken logo tasarımları ise içerlerinde mutlaka tipo grafik karakterler barındırmaktadır. Burada amaç üretilen ürün, hizmet ya da firmanın kendisine has bir işaret üretebilmesi ve tasarımın altında kendi marka değerini inşa edebilmesidir.

Logo Nasıl Yapılır?

Logo tasarımı başlı başına bir sanattır. Burada önemli olan oluşturulan yeni logonun markayı yansıtabilmesidir. Yine akılda kolaylıkla yer edinebilmesi, farklı bir tasarıma sahip olması, özgünlüğü ve benzersizliği logonun başarısını arttıracak önemli etkenlerdir. Günümüzde artık hem şahıslar hem de firmalar için kurumsal kimlik denildiği zaman akla ilk gelen logo tasarımı olmaktadır. Farklı ve özgün tasarımlar markanın kalitesini gözler önüne serdiği için marka oluşumunda logo tasarımının çok büyük payı bulunmaktadır. Bu nedenle tasarım konusunda artık uzmanlaşmış firmalar ile çalışılması gerekmektedir. Zaten artık grafik tasarımı hizmetinde de bulunan matbaa markaları size bu konuda hizmet vererek en kaliteli logolara ulaşmanızı sağlayacaktır. Matbaaların bu konuda sundukları en büyük avantaj bugüne kadar farklı sektörlerde çalışan pek çok firma ile çalışarak tasarım konusunda deneyim kazanmaları ve başarılı projelere bu şekilde çok daha kolaylıkla imza atabilmeleridir.

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tasarım konusunda belki de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta logonun marka değerini yansıtabilmesidir. Yine tasarımda özgünlük çok önemlidir. Çünkü başka bir markanın logosuna çok benzeyen bir logonun üretilmesi tüketicinin aklına her zaman aslını getireceği için benzer markanın reklamında başarısızlık getireceği gibi tüketici içinde marka adına eksi bir puan yazılması anlamına gelecektir. Yine tasarımda canlı renklerin kullanımı hem dikkat çekmesi hem de akılda kalıcılığının çok daha yüksek olması nedeni ile başarılı sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Zaten bu noktada hizmet aldığınız matbaanın deneyimleri size yol gösterecek ve tasarım konusunda önünüze farklı seçeneklerin konulması da karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

ww.fidesmatbaa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder